Direktlänk till inlägg 13 januari 2012
Ingredienser
3 äggvitor
1 dl socker
2 msk kakao
2 dl strösocker
Glassen
3 äggulor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Garnering
Vispgrädde eller/och eventuella bär
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och socker (1 dl) hårt till ett fast skum.
2. Sikta ner kakao i sockret (2 dl) och rör ner det i äggvispet.
3. Klicka eller spritsa ner smeten i muffinsformar. (10 cm – stora amerikanska)
4. Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter.
5. Ta ut ur ugnen och låt formarna svalna.
6. Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden.
7. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna.
8. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.
9. Ställ in formarna i frysen.
10. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Garnera med lite vispad grädde och årstidens bär eller frukt.
Bilder: Anna
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|